Jag är självlärd som fotograf och har utbildat mig till Grafisk formgivare/tekniker.

Förutom att jag är grafisk formgivare så är jag också utbildad grafisk tekniker av en Adobe-certifierad instruktör, vilket ger mig väldigt god kompetens i Adobes programvaror, prepress, tryck- och färgteknik. Det som är speciellt med mig är att jag har kunskap om flera olika saker: Jag kan foto, film, retusch, grunderna i UI/UX design, bygga hemsidor och enkel motion design. Jag är driven, då jag gillar att jobba för att se ett positivt resultat, ambitiös och arbetar snabbt, men är samtidigt noggrann. Jag gillar ordning och reda och att ro saker i hamn – bästa känslan! Gillar att strukturera upp saker så det går snabbare och enklare att arbeta med liknande saker vid ett senare tillfälle, därav min effektivitet. Jag har lätt att lära mig nya saker och är väldigt nyfiken på att lära mig mer. 

När jag inte sitter framför datorn och skapar...

Så är jag antagligen ute någonstans och går i fjällen. Som nyinflyttad i Ålesund i Norge har jag mycket att upptäcka. Har besökt Norge ungefär en gång per år för att besöka fina platser och fotografera. Ett år anordnade jag tillsammans med Fotoresor just en fotoresa till Norge för ungdomar som ville lära sig mer om foto. Det var på den tiden då jag hade en fotoblogg med en hel följarskara som ville ta del av mina tips och guider som jag la upp där. På den vägen har jag utvecklats till den fotograf jag är i dag. Och nu på senare år, grafisk formgivare!

Har egentligen alltid funnits en liten formgivare i mig då jag tidigt började leka med Photoshop, färg, form och kodning av webbsidor. Som 17-åring startade jag mitt företag som fotograf och började fotografera bröllop och porträtt som gick riktigt bra!

Finns egentligen mycket mer att skriva, men ni får lära känna mig på min privata Instagram där jag heter @Linafoto